Op zoek naar je droombaan?

Eerst is het belangrijk te bepalen bij welke stap je bent.

Inzicht

Weet je nog niet wat je wilt of wil je weten wat bij jou past? Dan is het goed om te starten met inzicht verkrijgen in wie je bent, je kwaliteiten, uitdagingen, interesses, waarden en eisen die je stelt aan je werk en werkomgeving. 


Bij Anders Solliciteren heb je met maximaal 5 gesprekken van 1 uur helder wat bij jou past. Ook krijg je handvaten over hoe je zelf verder kunt. Uiteraard wel met voorbereiding van jouw kant. Op deze manier onderzoeken we samen het pad dat bij jou past.

AS methode

Als je weet wat je wilt en wat bij je past, dan kunnen we aan de slag! Wist je dat werkgevers op een andere manier zoeken dan werkzoekenden? Bij Anders Solliciteren ga je kijken welke werkgever bij jou past in plaats van te reageren op vacatures.

Hoe pakken we het aan:


  • Met doelgerichtheid, durf en doorzettingsvermogen.
  • Onderzoeken in plaats van reageren op vacatures.
  • Regie en initiatie bij jezelf houdend.


In ongeveer 4 x 1 uur krijg je achtergrond informatie, passen we de aanpak aan wat bij jou past en is er genoeg ruimte om te oefenen en aan te scherpen waar wenselijk.


Netwerk

Jouw netwerk inzetten is een must, maar je kunt ook gebruik maken van het Anders Solliciteren netwerk. Hierbij gaan we actief voor jou op zoek  naar werkgevers die bij jou passen. 

Het doel is om jou aan tafel te krijgen voor een kennismaking.

Solliciteren?

Je ontkomt er niet aan. Als je jouw droombaan hebt gevonden, zal je waarschijnlijk nog steeds een brief en cv moeten sturen. Uiteraard helpt Anders Solliciteren bij het opstellen van:

  • Een goede brief
  • Een strak cv
  • Een toekomstgericht LinkedIn profiel
  • De beste voorbereiding op het (digitale) sollicitatiegesprek
  • Het voeren van de onderhandelingen


Per onderwerp zijn we ongeveer 1 ,5 uur kwijt. Voor solliciteren kunnen we extra tijd inplannen waar wenselijk.

Werkwijze 

Anders Solliciteren

Intake - We beginnen altijd met een gratis intake om te kijken of er een klik is (persoon en behoefte).

Aanpak - Wanneer jouw vraag helder is, bepalen we samen de aanpak en maken we een inschatting van het aantal gesprekken. Het is een volledig op maat gemaakt traject dat aangepast wordt aan jouw behoefte.

Contactmomenten - Elke x weken hebben we contact. Dit kan face to face , digitaal of telefonisch, wat past bij hoe ver je bent gekomen met het huiswerk of de afspraken die we hebben gemaakt. Eh, ja, je krijgt dus huiswerk :).

Regie - Het doel is tweeledig. Aan de ene kant jou verder te helpen bij het vinden van je droombaan. Aan de andere kant om de regie bij jou te leggen, zodat je het een volgende keer zelf kan.

Resultaat - Zelfvertrouwen en natuurlijk je droombaan. Je zult sowieso voldoende handvaten krijgen, waarna je zelf verder kunt. In andere gevallen spreken we een baangarantie af.