Op zoek naar je droombaan?

Eerst is het belangrijk te bepalen bij welke stap je bent

Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?

Weet je nog niet wat je wilt? Dan is het goed om te starten met inzicht verkrijgen in wie je bent, je kwaliteiten, uitdagingen, interesses, waarden en eisen die je stelt aan je werk. 


Bij Anders Solliciteren ben je met 2 à 3 gesprekken van 1,5 uur een heel eind op weg. De methode die wordt gebruikt sluit aan bij het boek van Richard N. Bolles 'Welke kleur heeft jouw parachute?'. Hierin gaan we uit van jouw interesses, ervaring, omgeving, eisen en wensen. Samen bepalen we het pad dat bij jou past.

Hoe vind ik die droombaan?

Als je eenmaal weet wat je wilt, dan kunnen we aan de slag! Wist je dat werkgevers op een andere manier zoeken dan werkzoekenden? Bij Anders Solliciteren sluit het zoekproces aan bij die van werkgevers, waardoor het effectiever en leuker is dan reageren op vacatures.

Hoe pakken we het aan:


  • Bij wat voor soort bedrijven wil je aan de slag?
  • Hoe kom je op gesprek bij zulke bedrijven?
  • Hoe zet je jouw sociale omgeving en LinkedIn hier het beste voor in?


Afhankelijk van jouw zoekvraag en jouw omgeving kan het aantal gesprekken worden bepaald. 


Solliciteren?

Je ontkomt er niet aan. Als je jouw droombaan hebt gevonden, zal je waarschijnlijk nog steeds een brief en cv moeten sturen. Uiteraard helpt Anders Solliciteren bij het opstellen van:

  • Een goede brief
  • Een strak cv
  • De beste voorbereiding op het (digitale) sollicitatiegesprek
  • Het voeren van de onderhandelingenWerkwijze 

Anders Solliciteren

Intake - We beginnen altijd met een gratis intake om te kijken of er een klik is (persoon en behoefte).

Aanpak - Wanneer jouw vraag helder is, bepalen we samen de aanpak en maken we een inschatting van het aantal gesprekken. Het is een volledig op maat gemaakt traject dat aangepast wordt aan jouw behoefte.

Contactmomenten - Elke week hebben we contact. Dit kan face to face , digitaal of telefonisch, wat past bij hoe ver je bent gekomen met het huiswerk of de afspraken die we hebben gemaakt. Eh, ja, je krijgt dus huiswerk :).

Zelfstandig - Het doel is tweeledig. Aan de ene kant jou verder te helpen bij het vinden van je droombaan. Aan de andere kant om je ook handvatten te geven zodat je het een volgende keer zelf kan.

Resultaat - Dat is natuurlijk je droombaan en tijdens het traject:

  • Weet je wat je moet doen om je droombaan te vinden
  • Weet je hoe je het aan moet pakken
  • Bereik je samen meer dan alleen